Vakconferentie 2015

 

Op vrijdag 25 september 2015 organiseerden De Praktijk en Science Center NEMO een speciale editie van de Vakconferentie wetenschapscommunicatie over de Nationale Wetenschapsagenda.

Nederland kreeg een Nationale Wetenschapsagenda. Dat is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de wetenschapscommunicatie. De manier waarop ideeën voor die agenda verzameld werden was vernieuwend, namelijk door wetenschappers, bedrijven, instellingen én het algemene publiek vragen te laten insturen. Wat betekent de wetenschapsagenda voor het veld van de wetenschapscommunicatie? Welke kansen of problemen levert dit op? Wat moet er een volgende keer beter? Kunnen we leren van ervaringen elders?

In NEMO, te Amsterdam, kwamen we ’s middags bij elkaar om te spreken en te luisteren, te debatteren en te netwerken. En ’s avonds was het Discovery festival, ook in NEMO, waar de diehards zich konden onderdompelen in een uitgaansnacht waarin wetenschap, kunst, muziek en fun centraal staan. 

De conferentie begon met de keynotelezing door Alexander Rinnooy Kan, één van de voorzitters van de Nationale Wetenschapsagenda. Hij lichtte zijn ideeën over het gekozen proces toe. Daarna gingen we met elkaar in gesprek tijdens break-out-sessies met verschillende invalshoeken. 

 

Bekijk het fotoverslag en lees de conclusies van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie 2015.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren